Agenda

Agenda

De Weideblik Wandeling.
Op afspraak. Gegidste wandelingen waarbij thema en duur worden overlegd. Thema’s zijn bijvoorbeeld landschapsontwikkeling, natuur of historie. 
www.deweideblik.com

De Weide Waterblik.
Op afspraak. Gegidste kanotochten over de Langbroekerwetering, Cother Grift en Kromme Rijn. Afstanden nader af te spreken en keuze uit 1-, 2- of meer persoons kano’s. 
www.strosteeg.nl

Binnenkort:
25 en 26 september 2021: Fototentoonstelling ‘Met Boeren en Buitenlui

In deze fototentoonstelling, gefotografeerd door Janny Ruardy en samengesteld door haar en Nanda Coppens, worden acht mensen geportretteerd, die zich ieder op hun eigen wijze inzetten voor een bio divers Kromme Rijnlandschap.
Van biologisch boeren met kruidenrijk gras tot de aanleg van een voedselbos.

Op zaterdag 25 september vindt, onder auspiciën van de Stuurgroep Kromme Rijnlandschap een fiets-excursie door het prachtige gebied plaats.

Op zondag 26 augustus staat de Weide Blik in het teken van het Cultuurfestival Heuvelrug, waarbij optredens op de Weide Blik kunnen worden gecombineerd met een bezoek aan de expositie. Voor meer informatie over het Cultuurfestival zie ook: www.cultuurfestivalheuvelrug.nl/.

 

Verwacht:

Het Water Bij de Dijk.
Door Yaff (Young Artists Feed Forward). Een multimediaal kunstproject met als thema Het Water bij de Dijk, waarbij de uiteenlopende belangen van diverse betrokken partijen zoals het Waterschap, de boeren, de fruittelers en de natuurliefhebbers, centraal staan. Het project is voor financiële ondersteuning ingediend bij het Mondriaanfonds.

Verhalenbundel met foto’s.
Door Stichting Spitwerk. Een boek met verhalen en foto’s over het gebied van de Langbroekerwetering en zijn bewoners. Aan de hand van thema’s wordt de lezer meegenomen in de historie en toekomstvisie van dit natuurgebied. Voor dit project worden regionale fondsen aangeschreven.